Anne Sağlığı

Regl / Adet Döneminde Denize Girilir Mi?

blankTatile çıktınız ve otel odasındasınız. Pencerenizden sahil görünüyor. Tüm yılın stresini atmak için harika bir yer. Ama oda ne! Regliniz tahmininizden erken başladı. Şimdi bütün tatiliniz cehenneme mi dönecek? Üzülmeyin çünkü bu yazımızda bu küçük problemi ortadan nasıl kaldıracağınızdan bahsedeceğiz.

Adetliyken Denizin Keyfini Çıkarmak Mümkün Mü?

Regl olmak her ne kadar sağlıklı olduğunuzun göstergesi olsa da hayatınızı kısa süreliğine çekilmez kıldığı da su götürmez bir gerçek. Özellikle havanın aşırı sıcak olduğu şu günlerde denize girmek istiyorsanız ve regliyseniz durum daha da çekilmez bir hale gelebiliyor.

blankTüm bu sıkıntılardan kurtulmanın birkaç çözümü var. Bunlardan biri adet geciktirici haplar. Vücudunuzdaki östrojen ve progestron değerlerinin azalmasını önleyerek regl döneminizi 10 gün kadar ertelemenizi sağlar. Eğer regl döneminizi 10 günden fazla uzatırsanız:

• Göğüslerde şişme

• Vücutta ödem hissi

• Adet gününde uzama

• Kanama artışı gibi durumlar gözlemlenir.

Çok sık kullanılmadığı sürece vücuda bir zararı yoktur. Bu haplar vücudunuzun doğal döngüsünü bozmamak için yılda 2 en fazla 3 adet kullanılmalıdır.

blankGeciktirici haplar dışında kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise tampondur. Eğer sık sık değiştirilirse tampon en sağlıklı metottur. İçeride şişeceği için deniz suyuyla adet kanınız karışmasını önler ve üreme yollarına ulaşma riskini azaltır. Ancak farklı boyutlarda tamponlar bulunmasına rağmen kullanıldığında kızlık zarına zarar verme ihtimali bulunmaktadır. Yapılan son araştırmalar bu durumun olma riskinin azlığını gösterse de dikkatli olunmalıdır.

Kesinlikle yapmamanız gereken şey ise ped ile denize girmeye çalışmaktır. Suya temasından sonraa sonra şişeceği için hem hoş bir görüntü olmaz hem de adet kanınızla havuz veya deniz suyunu karıştırarak üreme yollarınızı ciddi tehlike altında bırakır.

Regliyken Denize Girmek Sağlıklı Mıdır?

blank• Regl dönemindeyken denize girmenin zararlı olduğuyla ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Bununla birlikte suya girerken tampon kullanmak yaşanılabilecek olumsuzlukları en aza indirecektir.

• Regliyken vajina, rahim yumurtaları ve bunların birleşim yolları açık ve dışarıdan gelecek virüs ve bakterilere karşı savunmasızdır. Bu yüzden adet dönemindeyken kişisel bakıma daha fazla önem vermelisiniz.

• Özellikle kanamanızın olduğu anlarda havuza ya da denize ped ile girmemelisiniz.

• Temiz olduğundan emin olduğunuz bir denizde mikrop kapma ihtimaliniz oldukça düşüktür.

• Adetliyken ya da normal bir zamanınızda havuz yerine denizi tercih etmelisiniz. Havuzlar her ne kadar ilaçlanıp temizlenselerde risk barındırır.

• Adet döneminde ya da değilken ıslak haldeki bikininizle durmamanız gerekiyor. Özellikle kanamanız varsa bu durum oldukça sağlıksızdır.

En Çok Okunanlar

Üste Git