Hamilelik Sonrası

Otizm Tedavisi

Otizm tedavisinde günümüzde çok fazla ilaç ile tedavi görülmemektedir. Daha çok özel eğitim ve davranış tedavileri uygulanmaktadır. Tedavi planları kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Çünkü her bireyin gelişimsel bozukluğu ve şiddeti farklıdır. Yaşına, belirtilerine ve bozukluğun geriliğine göre tedavi uygulanır.

İlaç tedavisi; otizm için kullanılan belirli bir ilaç bulunmamaktadır. Hiperaktivite, obsesif, aşırı öfke nöbetleri olan otizmlilerde şiddeti azaltmaya yönelik kullanılır.

Diyet programlarının uygulanması; Gluten ve kazain maddelerini içeren besinlerle yapılan diyet uygulamaları. Bu iki besin değerinin ortak yönü protein kaynağı olmalarıdır. ancak bununla ilgili farklı bilgilerde yer almaktadır. Bu nedenle uzman kontrolü ile ve yakın taiple yapılmalıdır.blank

Psikoterapi, ağır metallerden arındırma, müzik ve dans, yunuslarla terapi, atla terapi uygulanan diğer tedavi yöntemleridir.

Uygulamalı davranış analizi; bireye kazandırılmak istenen ya da bireyde var olan davranışın azaltılması için gözlem ve kayıt tutulmayla gerçekleşir. Bu tedavide bireyin gösterdiği davranışın öncesi, davranış ve davranış sonrası olaylar gözlenir. Bu davranışa zemin hazırlayan durumlar ortadan kaldırılır.

Otizm ile ilgili birçok tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak bu tedavi yöntemlerine ait detaylı bilgiler uzmanlardan alınmalıdır. Çünkü çocuğunuzun hangi aşamada olduğu, hastalığının tespiti ve derecesi göz önüne alınarak tedavinin uygulanması gerekmektedir.

Oldukça önem arz eden bir konu olması, mutlaka bir doktor ile bu sürecin belirlenerek devam ettirilmesi görüşündeyim. Otizmli bir çocuğa sahipseniz mümkün oldukça toplumdan soyutlamayın. Onların gelişimi ve hayata tutunmaları sizin ona göstereceğiniz çaba ile mümkün olacaktır.blank

Günümüzde görülme sıklığı hızla artan otizm için farkındalık yaratmak isteyen birçok dernekler kurulmuştur. Sizde çocuklarınızın erken tanı ve özel eğitim ile gelişimini sağlayabilirsiniz. Alınan özel eğitim ile çocuklarınızın hayatında fark yaratarak, akranları ile aynı ortamlarda bulunmalarını sağlayabilirsiniz.

2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı bütün dünyada “Otizm Farkındalık Ayı” 2 Nisan ise “ Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

 

Otizm Ve Türleri

Otizmin Belirtileri

Otizmin Nedenleri

 

En Çok Okunanlar

Üste Git