Bebek Sağlığı

Bebek Olan Evde Evcil Hayvan Beslemek

Hamilelik döneminde ve bebeğiniz doğduktan sonra evde evcil hayvan beslemek ne kadar doğru? sorusu ile fazlası ile karşılaşılmalıdır. Bebeğiniz ile aynı evde kedi, köpek, kuş, balık gibi evcil hayvan yetişirken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Hamilelik ( Gebelik ) Döneminde Evde Evcil Hayvan Beslemek

Hamilelik dönemi oldukça hassas bir dönem olup, vücudunuza alacağınız mikropların bebeğinize bulaşma riski blankoldukça yüksektir. Genel olarak hamilelik döneminde evde kedi ve köpek bakımının gerekli önlemler alındığı taktirde bir zararı yoktur. Ancak bu konuda tamamen zararsız, olumsuz etkisi olur denilememektedir.

Anne adayının hamilelik döneminde alerjik bir hastalığı meydana gelirse evde hayvan beslemek doğru olmayabilir. Evin tamamen temizlenmesi gerekir.

Hamilelikte Kedi Beslemek;

Eğer hamilelik döneminizde evde kediniz varsa, kedilerden insanlara bulaşan “toxoplasma” enfeksiyonu için önlem almanız gerekmektedir.

Kedinizin aşılarının mutlaka tam olmasına dikkat edin. Kediniz dışarı çıkmıyor, çiğ et yemiyor ve veteriner kontrolleri düzenli yapılıp, ilaç ve aşıları tam olarak kullanılıyorsa toxoplasmaya yakalanma riski düşüktür.

Hamile olduğunuz dönemde kedinizin kumunu günde iki kere mutlaka temizleyin. Temizlerken eldiven kullanın ve sonrasında ellerinizi bol su ile mutlaka yıkayın. Bu konuda size tesviyemiz kedinizin kumunu başka birinin değiştirmesi.

Hamilelikte Köpek Beslemek;

Hamilelik döneminde köpek beslemek gerekli önlemler alındıktan sonra herhangi bir sorun yaratmamaktadır.blank

Köpeklerden bulaşan kuduz ve hidatik kist enfeksiyonu vardır. Aslında bu iki enfeksiyon sadece hamileler için değil normalde evde köpek bakan insanlar içinde dikkate alınması gereken bir konudur.

Köpeğinizin kuduz aşılarını yaptırın ve hidatik kist ilaçlarını ihmal etmeyin. Düzenli olarak veterinere götürün. Köpeğinize çiğ et kesinlikle vermeyin.

Alerjik durumlara karşı köpeğin tüylerinden uzak durmaya çalışın. Eğer evde evcil hayvan bakıyorsanız ve bu hayvan tüylü ise evinizin temizliğine daha fazla özen gösterin.

Bebek Olan Evde Evcil Hayvan Beslemek Doğrumu?

Aslında fazlası ile karşılaşılan bir sordur. Bebek olan evde kedi – köpek bakılır mı? Bununla ilgili yapılan çalışmalarda; evcil hayvan beslenen evde büyüyen çocukların astım ve alerjik hastalıklara bağışıklık kazandığı, bu hastalıklara karşı daha fazla dirençli olduğu görülmüştür.

Evinize neşe veren bebeğiniz gibi aslında beslediğiniz evcil hayvanlarınızda sizin için kuşkusuz neşe kaynaklarınız arasında. İnsan vücudunun çeşitli hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için belirli miktarlarda dış bakteriler ile temas etmesi gerekmektedir.blank

Tabi ki bebeğinizin evcil hayvanınızdan aldığı bakteriler sadece basit olanlar olmalıdır. Beslediğiniz hayvanın tehlikeli bir hastalık taşımadığına emin olmanız gerekmektedir.

Bebek olan evde evcil hayvan beslemek doğrumu? Evde evcil hayvan beslemenin çocuklara zarar ya da faydaları nelerdir? Bu konular hakkında aslında birçok bilgiye ulaşabilir ve çoğunun birbirinden farklı olduğunu görebilirsiniz.

Uzmanlar bu konuda farklı görüşler savunmaktadırlar. Bebek ile evcil hayvanın aynı evde kalmasında herhangi bir sorun olmadığını savunan uzman görüşleri de var, bebek ile evcil hayvanların aynı evde yaşamasının kesinlikle yanlış olduğunu savunan uzman görüşleri var.

Birde bebek ile evcil hayvanların aynı evde olabileceği ancak hayvan için belirli bir yaşam alanı olması gerektiği ve orada yaşaması gerektiğini belirtenler var.

Bebek olan evde evcil hayvan bakılırken alınması gereken önlemler;

• Evde beslenen evcil hayvanın gerekli sağlık kontrolleri ve aşılarının yapılmış olmasına dikkat edin.

• Köpek ya da kediniz varsa çiğ et yedirmeyin.

• Dışarıda başıboş bırakmayın.blank

• Köpek ya da kedi besliyorsanız eve gelen bebeğinizi yavru olarak algılayabilir ve yalamaya çalışabilir. Bu nedenle bu konuda evcil hayvanınızı eğitmeyi unutmayın.

• Evcil hayvanınız ile bebeğinizi baş başa bırakmayın.

• Bebeğinizi de evcil hayvanınıza karşı eğitmelisiniz. Bebeğiniz hayvanı severken canını acıtabilir, kızdırmamak gerektiği öğretilmelidir.

• Bebeğiniz beslenirken evcil hayvanınızın olmadığı bir yerde beslemeye özen gösterin.

• Evcil hayvanınızın temizliğine dikkat etmelisiniz.

• Bebeğinizin yatak odasından evcil hayvanınızı uzak tutmaya çalışın. Uyurken aynı ortamda olmamaları daha iyidir.

En Çok Okunanlar

Üste Git