Hamilelik Sonrası

Hamileliğin 8. Ayı (29-33. Haftası)

Bebeğinizin boyu 48 cm uzunluğundadır. 2000 – 2500 gr. ağırlığındadır. Bu ayda bebeğiniz diafragma kaslarını kullanarak solunum egzersizlerine başlamaktadır.

Bebeğinizin ağırlaşıp rahimi kapladığı alan büyümesi ile hareketlerinizde azalmalar görülmektedir. Ama bu durum 8. ayda olağan bir süreçtir endişelenmeyin. Anne adayı bu dönemde bebeğin hareketlerini daha fazla ve dikkatli takip etmelidir. Aşırı ya da hiç hareket etmeme durumu olması halinde 1 bardak süt içip bir saat içinde bebeğinizin hareketlenmesini bekleyin. Doktor kontrollerinizi 2 haftada bir yapın sakın aksatmayın. Çok fazla hareketsiz kalmayın. Yemeklerden sonra yürüyüş yapmaya özen gösterin. Sabit pozisyonda kalmayın. Oturduğunuzda ayaklarınızın altına yastık koyarak biraz yükseltin kan dolaşımınız hızlansın.

Bu ayınızda stresten mümkün olduğunca uzak durun. Stres erken doğum ve düşük doğum riskini arttırır. Stresli olmadığınız ortamlarda bulunun. Bol bol dinlenmeye çalışın. Uykunuza dikkat edin düzenli uyuyun ve beslenmenize dikkat edin.

Anne adayı bu dönemde bol bol su tüketmeli, sıvı ihtiyacını karşılamalıdır. Çay kahve içimine sınırlama getirmeli 2 fincan aşılmamalıdır. Çiğ et, tavuk, balık ve az pişmiş ya da çiğ yumurta yenmemelidir. Sakatatlar, çiğ salam, sosis, sucuk, pastırma size ve bebeğinize bu dönemde önerilmemektedir.

Diğer Ay ve Haftalar

Hamileliğin 1. Ayı ( İlk 0-4. Haftası)

Hamileliğin 2. Ayı (4-8. Haftası)

Hamileliğin 3. Ayı (9-12. Haftası)

Hamileliğin 4. Ayı ( 13-16. Haftası)

Hamileliğin 5. Ayı (17-20. Haftası)

Hamileliğin 6. Ayı (21-24. Haftası)

Hamileliğin 7. Ayı (25-28. Haftası)

Hamileliğin 8. Ayı (29-33. Haftası)

Hamileliğin 9. Ayı (34-40. Haftası)

Hamileliğin 10. Ayı (40 Haftadan Sonraki Dönem)

En Çok Okunanlar

Üste Git