Fiziksel Gelişim

İkinci Çocukluk Döneminde Fiziksel Gelişim ( 7-11 yaş)

İlkokul yıllarında çocuğunuzun fiziksel gelişimi diğer dönemlere göre daha yavaştır. Kültürel, çevresel, genetik ve kalıtsal farklılıklara göre boy ve kilo bilgileri değişmektedir. Günümüzde beslenme alışkanlıklarında meydana gelen hazır gıda tüketimi ile çocukların daha kilolu oldukları gözlemlenmektedir.

6-8 yaşları arasın da erkek ve kız çocukları arasında büyüme çok farklılık göstermez. Bu dönemin başlarında erkek çocukları kız çocuklarına göre daha uzun ve daha ağır olabilirler.blank

Bu dönemde çocuklar daha çok incelmeye, yüzleri incelmeye bacak ve gövde boyu uzamaya başlar. Halk arasında boya gidiyor tabiri kullanılmaktadır.

Fiziksel aktivitelerinde artış görülür, enerjik bir yapıları vardır. Çok sabit kalmazlar. Çocuklarda mantıklı düşünmeler başlar. Bellek ve dil becerileri artar.

Bu dönemde çocuklar okul hayatına başladıkları için okuma-yazma ve hesap becerilerini kazanırlar. Bu yaşta edindikleri bilgi ile ileri ki yaşlarında problem çözme becerilerini arttıracaklardır.

Artık okul ile birlikte çevrelerinde olup bitenleri anlayıp ilgilerini çekecek duruma gelmişlerdir. Artık onlarda fikir edinmeye başlayacaklardır.

Konuşma yeteneği kazanmaları ve artık kelime hazinelerinin gelişmesi ile birlikte edindiği arkadaşları içerisinde sivrilme ve üstünlük sağlama çabaları vardır.

İlkokulun ilk yıllarında büyümedeki yavaşlama 10 yaşına doğru vücut biyokimyasındaki farklılaşmaya bağlı olarak tekrardan hızlanır. Erkek çocukları 9-10 yaş aralığında kız çocuklarına göre biraz daha ağır ve iri iken,10-11 yaşlarında kızlardan daha ufak bir görünüme sahip olurlar. Çünkü kız çocukları ani bir boy ve kilo artışı ile ergenlik dönemine geçişe hazırdırlar.

 

Fiziksel Gelişim

Doğum Öncesi Fiziksel Gelişim

Bebeklik Döneminde Fiziksel Gelişim ( 0-2 yaş)

İlk Çocukluk Döneminde Fiziksel Gelişim ( 3-6 yaş)

 

En Çok Okunanlar

Üste Git